REFERENSSIT

VIIHDYTTÄVÄÄ KANSANPERINNETTÄ

Eero Peltonen aloitti yhteistyön Ilorannan kanssa jo vuosituhannen vaihteessa. Hänen esiintymisensä luovat ikiaikaista tunnelmaa ja vahvoja elämyksiä mm. Viikinkiajan pitoihimme. Eero viihdyttää asiakkaitamme useimmiten rautakautisen shamaanin roolissa – tuon ajan elämästä laulaen ja kertoen. Perinteen tuntemuksen ja esiintymisen lisäksi Eero hallitsee kalevalaisen runonlaulun ja sen myötä tukun yhdessä laulettavia lauluja. Ilorannan vieraille on tullut tutuksi, miten vaikkapa karhunpeijaisia vietettiin tai miten tuli ja olut ovat syntymeet. Eero on ansioitunut myös perinteen elävöittäjänä ja tarinoiden tuotteistajana.

Leena Haavisto – Iloranta Oy, Hauho (HML), 70 vuotta maatilamatkailua.

Kaivon katsoja

Kävin vuosina 1995-1999 parissakymmenessä Ihmissuhdetyö ry:n koulutuksessa, jotka Eero Peltonen ohjasi. Itsetuntemus, ihmissuhteet, ryhmäprosessit, taide, unet, myytit ja C.G.Jung kiehtoivat. Yhdellä kursseista kirjoitin runon, joka alkaa: ”Kaivon pohjalta johtaa tunneli juurille. Näkyy taivaaseen asti. Seinillä on ollut vääriä kuvia, mutta vesien yllä paistaa aurinko ja puissa on lehtiä”. Runon kuultuaan Eero sanoi, että lahjakkuuteni kuuluu koko maailmalle. Sulkeutuneisuuden portti avautui. Luovuin tuhoavasta alkoholin käytöstä, tupakoinnista ja epätyydyttävistä ihmissuhteista. Toteutin haaveitani: julkaisin runokirjoja, opiskelin öljymaalausta ja tein kaukomatkoja. Parhaillaan kirjoitan romaania.

Timo Johannes Hildén – postimies, kirjailija ja runonlausuja.

Henkilökohtainen tunnustus

Eero Peltonen on vuosien ajan auttanut minua merkittävällä tavalla vastuullani olleissa työtehtävissä Aseman Lapset ry:ssä. Hän on toiminut rohkaisevasti ja innostavasti ryhmänohjaustilanteissa ja luovien menetelmien ohjaajana. Erityisen kiitoksen Eero ansaitsee Walkers Helsingin vapaaehtoistyön tukemisessa ja monikulttuurisen Cosmo!-toiminnan virittämisessä. Voin suositella Eeroa ohjaajaksi ryhmä- ja yksilödynaamisissa tilanteissa. Hän on tarjonnut asiantuntemustaan myös lehtiartikkeleita kirjoittamalla ja kehittämisprojektimme ohjausryhmään osallistumalla.

Mauri Mujunen – Johtava Walkers -toimintavastaava. OKM:n Nuorisotyön tunnustuspalkinto v. 2015.

Helikopterissa

Tapasin Eero Peltosen kesäkuussa 1995. Toimin silloin Finnairilla laatupäällikkönä. Eero auttoi katsomaan asioita ”helikopterista”, nousemaan niiden yläpuolelle ja kohtaamaan ne tutkijan näkökulmasta.  Hän neuvoi hallitsemaan valtavaa vihavoimaani, suuntaamaan sen ”laserin” tarkasti kohteeseen. Hänen kursseillaan nousi esiin tunne elämäni hallinnasta. Kasvoin ylläpitämään tasapainoa sisäisen ja ulkoisen maailmani välillä, herkistymään muutoksille ja reagoimaan niihin. Viestinnässä itseni ja ympäristöni kanssa opin käyttämään uusia tiedon kanavia ja kehittämään herkkyyttäni havaita enteitä ja heikkoja signaaleja.

Tuure Wallin – Process Advicer,  Finnairilla 44 vuoden työhistoria.