LOITSUT, TAIAT JA SYNTYTARINAT

Syntytarinoiden avulla yhteisöjen toiminnan alkuvaiheet, visiot ja käännekohdat tuodaan esiin ja muokataan sovittuun muotoon. Tarinat auttavat sisäistämään ryhmän olemassaolon tarkoituksen, luomaan ”heimon” jäseniä yhdistävän siteen ja hahmottamaan keinot, joilla alkuaikojen visiot saavutetaan.

Syntytarinat kantavat alkuvoimaa, innostusta ja taianomaista visiota, jonka tarinan synnyssä mukana olevat kokevat. Tuo tieto ja voima siirtyy heidän kauttaa uusille tarinan piiriin astuville. ”Heimon” palauttaessa mieleen alkusyntynsä, se palaa samalla siihen tilaan, joka synnyttää uusia oivalluksia, uusia näköaloja ja innostuneisuutta.  Muistelua voisi verrata tilanteeseen, jossa elämänkumppanit palauttavat mieleensä yhteisen polkunsa alun. Muistelu aktivoi suhteen myyttisen alkuajan, ja syyn olla yhdessä. Samalla tavoin yhteisöt voivat palauttaa mieliin toimintansa alkuajan ja sen alkuvoiman. Muistelu vahvistaa ja tukee yhteistä kokemusta sekä lujittaa yhteisöä.

HEIMON SYNTYSANAT – TYÖNOHJAUS

Palautamme mieliin ”heimosi”; yhdistyksesi, työyhteisösi tai projektisi syntyvaiheet ja alkuvisiot. Näistä ryhmäsi toiminnan alkulähteistä ja toiveista työstämme ”heimotarinan”, joka kantaa toimintavisiota kauas tulevaisuuteen.

Työnohjaus soveltuu ryhmille, jotka toivovat uutta alkua, intoa tai nostetta toimintaansa. Se sopii erinomaisesti vaikkapa oppilaitoksien, yhdistysten ja yritysten henkilöstöille. Työnohjaus on mahdollista toteuttaa myös kurssimuotoisesti.

Oman myytin matkassa – tYÖPAJA

Myytit ja syntyloitsut ja -sanat  kertovat miten asiat, tavat ja ilmiöt ovat syntyneet. Myytti on kuin taiteilijan paletti. Jokainen saa syntyessään omat värinsä. Työpajassa jäljitämme omaa myyttiämme ja syntytarinaamme.  Tutkimme, miten oma myyttimme on valaissut elämämme polkua ja yhä ohjaa meitä eteenpäin. Seuraamme myyttistä matkaa syntymästä nykyhetkeen.

Työpajassa perehdymme lapsuuden muistojen ja unien vertauskuviin, voimiin ja vastavoimiin. Tutustumme tilanteisiin, joissa nuo voimat ja symbolit aktivoituvat.  Otamme käyttöön kokemusten sisältämän viisauden ja elinvoiman.

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat löytää elämänsä ainutlaatuisen merkityksen ja tehtävän.

PERINTEISTÄ POTKUA, TARINOISTA virtaa – luento

Kerron luennolla, mistä voit löytää kotikontusi kansanrunoja, kertomuksia, sananlaskuja ja muuta perinnettä. Kerron esimerkkejä, miten perinnetietoa, käsityötaitoja, kansantaidetta ja paikallishistoria on mahdollista käyttää kotiseudun hyvinvoinnin, yhteishengen ja alueellisen vetovoiman lisääjänä.

oman myytin matkassa – yksilöllinen ohjaus

Ohjaan sinua löytämään hetket, näyt, unet, unelmat ja muut muistot lapsuudestasi, jotka kertovat kuka pohjimmiltasi olet. Autan sinua muistamaan elämäsi myyttistä tietoa kantavat käännekohdat. Ohjaan sinua peilaamaan tämän hetkistä itseäsi noihin kokemuksiin ja saamaan niistä voimaa ja viisautta elämääsi.