TAHATON LAULU – tee mokista mahdollisuuksia

Useimmiten meillä on ennakkokäsitys, miten haluamme laulaa ja ilmaista itseämme. Siitä huolimatta tapahtuu asioita, jotka häiritsevät meitä tai jäävät huomiomme ulkopuolelle. Näitä ovat säröinen, nariseva tai huojuva ääni, ei-toivotut sävelet, yllättävät tauot tai rytmiset vaihtelut.

Kurssilla keskiössä on tahoton laulu. Emme yritäkään päästä eroon oudoista, häiritsevistä ja ilman tahtoamme syntyvistä äänistä, vaan pyrimme seuraamaan näitä alitajunnasta nousevia viestejä ja mahdollisuuksia laajentaa ilmaisuamme.

Tahattomien äänen ja laulun tutkiminen uteliaasti ja myötätuntoisesti auttaa meitä löytämään uusia luovuuden lähteitä ja tekemään elämästämme entistä aidompaa ja merkityksellisempää. Pääsemme kosketuksiin niiden sisäisten osiemme kanssa, sisäisten joilla on omat tapansa ilmaista itseään. Nuo osat auttavat tekemään laulustamme ja äänestämme omaperäistä ja elinvoimaista.

Kurssilla otamme yhteyden tahattomien äänien alkulähteille yksilö- ja pariharjoitusten avulla. Nostamme esiin äänet, liikkeet ja muut kokemukset, joiden tekemisestä emme ole laulaessamme tai esiintyessämme tietoisia. Samalla opimme näkemään aiemmin ilmaisuamme haitanneet asiat luovuuden lähteinä ja oppaina kohti aidointa ääntämme ja ominta itseämme.

 

Kurssi soveltuu kaikille äänistä, laulusta, luovuudesta ja alitajunnasta kiinnostuneille. Mitään pohjatietoa tai kokemusta musiikista tai itsetuntemuksesta ei kurssilla tarvita.