LAULAVA KANSANVALISTAJA

Tieni luovuuden ja kansanperinteen asiantuntijaksi alkoi 1990-luvun alussa, jolloin opiskelin Zürichissä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja. Samoihin aikoihin alkoi myös perehtymiseni suomalais-ugrilaiseen, balttilaiseen ja skandinaaviseen kulttuuriperinteeseen.

Vuonna 2000 perustin ystäväni kanssa Vaakalintu-elämyspalvelun. Suunnittelimme mm. Evokeskuksen (HML) avajaisseremonian, tuotteistimme perinnettä Villi Pohjolan kanssa, valmensimme työyhteisöjä tarinoiden käyttöön ja esiinnyimme kulttuuritapahtumissa. Myöhemmin soolourallani olen esiintynyt ja luennoinut suomalaisesta kulttuurista mm. Ruotsissa, Norjassa, Latviassa ja Venäjällä.

Vuosina 2010-2012 vedin Päivölän Opistossa kansanperinteen linjaa. Koulutuksessa johdation opiskelijat läpi traditiomme kirjon yli 50 opettajan ohjauksessa. Tutuksi tulivat niin kansanrunous, kansanmusiikki, arkeologia, kansanlääkintä kuin käsityöperinnekin.

Käyn edelleen vuosittain kv. koulutuksissa ja konferensseissa päivittämässä taitoni kansanperinteen, esiintymisen ja tiimityön ammattilaisena.