AISTIEN ARKEOLOGIA – etsi ajan ja paikan pyhyys

Työpajassa tutustumme kaikki aistit avoinna arkeologisiin kohteisiin. Ne voivat olla vaikkapa kalliomaalauksia, joiden kuvat ja ympäröivä ääni- ja kaikumaailma aktivoivat aistimme.

Näillä ikiaikaisten rituaalien näyttämöillä avaamme aistimme ja seuraamme niiden välittämiä kokemuksia. Annamme äänien, näkyjen, liikkeiden ja oivallusten viedä meidät aikaan, jolloin nämä pyhät paikat ovat syntyneet. Seuraamme aistien kantamaa tietoa. Saatamme kokemuksen muinaisuudesta ja nykyhetkestä yhteen. Näin syntyy uutta ymmärrystä, merkityksiä sekä uusia yksilöllisiä ja yhteisöllisiä rituaaleja. Kenties päädymme kuvittamaan, runoilemaan, tanssimaan, loitsimaan tai laulamaan paikan ikiaikaisen tunnelman.

Työpajan painopiste on aistikokemusten herättämisessä ja aistien herkistyessä syntyvissä oivalluksissa. Annamme aistien opastaa elämäämme ja näyttää suuntaa eteenpäin.

Työpaja on tarkoitettu kaikille, joita arkeologia ja muinaisuuden elävöittäminen kiinnostaa. Aiempaa kokemusta et ikiajoista tai itseilmaisusta tarvitse. Voit toivoa ryhmällesi kohdetta, jossa työpaja toteutetaan. Voimme myös yhdessä päättää työpajan pitopaikan.