ÄÄNEN HALTIAT – koe muinaismusiikin lumous

Matkaamme ikiaikaisten ja alkukantaisten äänien aikaan. Haltioidumme hiljaisuudesta, alkuhämärän äänistä ja synnyistä syvistä. Nostamme väkeämme laulaen ja loitsien. Haemme sisäisen rytmin, ja vapautamme kehon, äänen ja hengityksen. Voimistamme äänemme vivahteita ja ulottuvuuksia. Etsimme luontaisen äänemme ja sen ilmaisuvoiman. Luomme yhteisen heimoäänen tai heimolaulun.

Käytämme sisäisiä ja ulkoisia ääniä itsetuntemuksen ja inspiraation lähteinä. Nautimme äänemme väreistä ja hiljaisuudesta. Etsimme äänemme rajoja, puuttuvia sanoja ja laulun aihioita. Teemme mielikuvamatkoja, joilla siirrymme mielikuvissamme alkuaikojen myyttisiin tapahtumiin ja seuraamme musiikin evoluutiota.

Lopuksi osallistujilla on mahdollisuus tehdä omaa väkeään vahvistava laulu tai rytmi- tai äänimaisema, ja halutessaan se myös muille esittää.

Kurssi sopii kaikille äänen lumo- ja ilmaisuvoimasta kiinnostuneille. Kurssilla ei anneta mitään ohjeita siitä, miltä musiikin tulisi kuulostaa. Tule löytämään ikiaikainen rytmisi, luovuutesi ja laulajan luontosi!